Spring til indhold
[print-me /]

Elitelisten er en side hvor alle medlemmer af DANSK SIMMENTAL kan få deres kalv lagt ind.

Det fungerer som en form for hjemmeafprøvning, og under forløbet vil du få besøg af en eller flere fra Eliteliste udvalget, for at besigtige din kalv.

På denne liste vil vi finde fremtidens inseminerings tyre, som avler sender du en stamtavle og et billede til vores mailadresse   info@dansksimmental.dk og så vil kalven automatisk komme på siden under fanen Eliteliste,  derefter kan du se tidslinje skemaet, hvilke oplysninger du løbende skal sendes ind, og hvornår du skal gøre det.  

Hvad skal vi bruge det til?

Listen er et værktøj for foreningen til at finde tyre, der kan indgå i brugsplanen.

Hvad koster det at melde en kalv til?

Som medlem af DANSK SIMMENTAL koster det dig ikke noget, ud over eventuelle udgifter til pollet test eller kåring. 

Hvad for jeg ud af det?

Du har chancen for at få udtaget din tyr til sædtapning, og få udbetalt penge i leje, din tyr kommer ind på en liste som vi hele tiden markedsfører. Du får et samlingsgrundlag for tyre kalvene i din besætning, og du hjælper aktivt til at fremme avlen af simmentalere i Danmark.

Tankerne bag listen

Siden avlsstationen i Ålestrup lukkede, har det været en udforing at finde nye tyre til brugsplanen, vi har ved at skabe denne liste, prøvet af få de bedste og mest interessante kalve frem i lyset, og samtidig skabe et fællesskab omkring avlen af ungtyre, vi tror du den direkte dialog med avlerne, derfor vægter vi højt at komme rundt i hele Danmark, og besigtige alle kalve på listen, men også samtidig få sparringen med avlerne ude i stalden eller på marken, og ikke over mailen, da vi tror på den personlige kontakt.

Vi giver avlerne de samme friheder som de havde på Ålestrup, avlerne vælger selv hvilken kalv de vil melde til, og vi tror på at der skal fantasi og kreativitet med i et avlsarbejde, ikke kun tal og lister, det er når disse ting går op i en højere enhed er det der vi flytter os ,når teori og praktik mødes.

Vi skal vælge de tyre vi tror på og kan stå inde for, men lige så vigtig er det også at vælge den type medlemmerne efterspørger, da det også have de rigtige vare på hylerne.

Vi vil være en forgangsforening der ikke er bange for at tænke i nye baner, det er denne liste et godt bevis på, 

Vi kan ikke gøre det alene, skal listen virke, har vi brug for dedikerede og aktive medlemmer bliver ved med at sætte kalve ind, så vil vi gøre vores for, at vi igen bliver en forening som andre henvender sig til, for at få det nyeste og bedste simmentaler genetik i verden!