Udvalget for Beef on Dairy

Krydsning mellem kød- og malkekøer betyder, at man producerer en mere bæredygtig kalv ved at bruge kødkvægssæd i en besætning af malkekøer til avl. Fordelen ved at bruge malkekøer til kød er, at de producerer oksekød af bedre kvalitet (faktorer som knogle/muskelforhold og organkvalitet).
Ved brug af kødkvægsgenetik på lavere rangerende malkekøer får det højeste investeringsafkast. Der avles sunde, hurtigtvoksende kalve med optimal slagteværdi. Man får bedre dyrevelfærd og reducer klimapåvirkningen med Beef on Dairy.
Ved brug af kødkvægsgenetik på lavere rangerende malkekøer får det højeste investeringsafkast. Der avles sunde, hurtigtvoksende kalve med optimal slagteværdi. Man får bedre dyrevelfærd og reducer klimapåvirkningen med Beef on Dairy.
Udvalget nedenfor arbejder med emnet i regi af Viking. Et vigtigt element i dette arbejde er at finde tyre, der giver kalve små nok til malkekøer. Altså målet er flere hvide hoveder i malkebesætningerne!Der er en simmentaltyr – VB Uwe PP – med i programmet “Beef on Dairy” – derfor ses den ikke på Vikings brugsplan for simmental.. Men den kan ses her på Vikings hjemmeside.
Læs mere om Beef on Dairy her på Vikings hjemmeside.

Stefan Vangsgaard Nielsen
